• De overstap van Lepelstraatse Boys naar het zaterdagvoetbal is eentje die past in de ingezette trend van de afgelopen seizoenen. Daarin maakten binnen de gemeente Bergen op Zoom ook FC BergenMOC’17SC Welberg en VV Steenbergen dezelfde stap. Laatste man Mike van Schilt (21) gaat dus vanaf komend seizoen met zijn club beginnen in de zaterdag vierde klasse.

  De afgelopen jaren was het op sportief vlak voor de zondag vijfdeklasser sportief gezien niet de beste periode waarin de club zich bevond. Na de degradatie naar de vijfde klasse in 2017 ging het qua punten steeds bergafwaarts. Vorig seizoen won Van Schilt met zijn ploeg slechts drie duels tot de competitie stopte en ook dit seizoen was de start matig en werd slechts één duel gewonnen. De 2-3 overwinning tegen HSC’28 is de laatste driepunter van de blauwhemden als zondagclub, alhoewel het alleen het eerste elftal is dat vanaf komend seizoen op zaterdag actief is. Alle overige seniorenteams blijven op zondag spelen. Het zorgt wel voor een nieuwe sportieve uitdaging volgens de jonge centrale verdediger.

  “Dit seizoen mikten we op een plek in de middenmoot van de vijfde klasse. Realistisch ook gezien de selectie die niet heel erg groot is en het feit dat de afgelopen jaren wat ervaren spelers zijn gestopt of in een lager team zijn gaan spelen. Daardoor is het vooral erg jong in de eerste selectie en dat zie j dus ook terug in de wisselvallige resultaten helaas. Met de stap naar het zaterdagvoetbal krijgen we er wel weer een aantal derby’s bij dus dat is natuurlijk voor zowel de spelers als ook de toeschouwers een leuke bijkomstigheid.”

  Een andere leuke bijkomstigheid, zij het dan op papier, is dat Lepelstraatse Boys zich weer vierdeklasser mag noemen. Al is dat logisch ook omdat dat het laagste niveau is dat op zaterdag competitie speelt. Van Schilt gaat, evenals de rest van de selectie, overigens wel gewoon door na de overstap waarvoor de club heeft gekozen. “Het draagvlak onder de leden was groot voor een overstap en ik vind het prima. Ik heb het goed bij Lepelstraat en woon bijna tegenover het voetbalveld, dat is natuurlijk ideaal en lekker dichtbij. De ambitie voor mij persoonlijk zit hem vooral in het feit dat ik met Lepelstraatse Boys een zo hoog mogelijk niveau wil bereiken, maar een overstap naar een andere club daar denk ik totaal niet aan. Het bevalt me hier goed, ken iedereen en ik kan op het dorp lekker mijn hobby uitoefenen. Wat wil je nog meer?”

  De afgelopen periode was er overigens wel eentje waar Van Schilt met gemengde gevoelens op terugkijkt qua resultaten en het feit dat er al lange tijd geen perspectief is als het om wedstrijden gaat. “Het trainen is toch ook anders dan je gewend bent. Je wilt gericht naar iets kunnen toeleven en dat is er nu niet. Je merkt dat dan toch onbewust ook de motivatie wat afneemt. Zelf ben ik overigens wel veel en vaak actief geweest op het veld, want ik help en ondersteun ook doordeweeks bij de trainingen van onze JO17. Dus ondanks dat er geen wedstrijden zijn heb ik toch vier dagen per week op het veld gestaan.”

  En hij kent dus ook de eerstvolgende lichting met jeugdspelers die eraan zitten te komen en wat de vijver is waar Lepelstraatse Boys uit moet gaan vissen de komende jaren. “In die groep zitten een aantal jongens die in potentie zeker het eerste kunnen halen, die al geregeld meetrainen en ook al wat minuten hebben gemaakt. Dus wat dat betreft denk ik wel dat we daarvan in de toekomst de vruchten kunnen plukken. Wat het nieuwe seizoen ons zal brengen, dat is nu natuurlijk wel even afwachten omdat het allemaal nieuw wordt. Al blijft het spelletje hetzelfde en wordt het stilaan wel weer tijd dat ik weer eens een wedstrijd zou kunnen voetballen. En dan mét publiek langs de kant én na afloop een lekker biertje in de kantine. Want dat zijn toch de zaken die nu door iedereen denk ik wel het meest worden gemist.”

  Klik hier voor meer informatie over Lepelstraatse Boys
  Klik hier voor meer artikelen over Lepelstraatse Boys