• Eén van de veelgestelde vragen aan verenigingen is: ‘Wat moeten we doen als er een (mogelijke) coronabesmetting is binnen een team en welke gevolgen heeft dit voor het spelen van wedstrijden?’.

  Wanneer een speler zich meldt met corona-gerelateerde klachten doorlopen wij als vereniging de stappen zoals beschreven in het schema van het KNVB corona-stappenplan, dat onder dit bericht is te downloaden.

  Verzoek tot uitstel wedstrijd

  Wanneer we als club alle stappen hebben doorlopen en het blijkt dat we vanwege de coronamaatregelen een wedstrijd moeten uitstellen dienen we dit verzoek, waar mogelijk, minimaal 24 uur voor aanvang van de wedstrijd in bij de KNVB. Indien aanwezig vermeden we daarbij het bijbehorende advies van de lokle GGD. Een verzoek tot uitstel kan alleen later worden ingediend wanneer bijvoorbeeld blijkt dat testuitslagen later binnenkomen of spelers zeer recent pas klachten hebben ontwikkeld.

  Geen geldige redenen voor uitstel

  Uiteraard proberen we zoveel mogelijk wedstrijden door te laten gaan. Hiervoor hebben we elkaars hulp en flexibiliteit hard nodig. Ondanks de onzekere omstandigheden zijn de volgende situaties voor de KNVB geen reden voor het uitstellen van wedstrijden:

  • Positieve coronagevallen in andere teams van onze vereniging die niet deelnemen aan de wedstrijd.
  • Een trainer/coach of begeleider die corona heeft, zonder een advies van de GGD voor de spelers om in quarantaine te gaan.
  • Een gebrek aan kleedkamers waardoor er bijvoorbeeld niet kan worden gedoucht.
  • Eenzijdige afgelasting door de club zonder vooraf afstemming met de KNVB

  Wanneer een team eenzijdig beslist een wedstrijd niet te spelen wordt dit besluit voorgelegd aan de aanklager amateurvoetbal. Niet gespeelde wedstrijden worden zo snel mogelijk weer opgenomen in het programma, tenzij in overleg met de KNVB iets anders wordt afgesproken.

  Sluiting vereniging

  Wanneer het bestuur van de club voornemens is om de accommodatie te sluiten, neemt het bestuur zo spoedig mogelijk contact op met de KNVB verenigingsadviseur om de gevolgen hiervan te bespreken. Wanneer de gemeente overgaat tot sluiting van een vereniging of sportpark kan de KNVB verenigingsadviseur ons bijstaan en rechtstreeks contact opnemen met de gemeente om te zoeken naar oplossingen zodat er wel weer gevoetbald kan worden.

   

   

  (KLIK OP HET KNVB LOGO VOOR MEER INFO)